Behandelingen

Manuele therapie

Weer zonder beperkingen bewegen
Beschrijving

Manuele therapie e.s. is een behandelmethode die zich richt op alle gewrichten van ons lichaam. Door deze gewrichten rustig te bewegen worden bewegingsbeperkingen opgeheven. Het totale bewegingsapparaat: gewrichten, spierenen zenuwen verbetert, waardoor (pijn)klachten verdwijnen.

Wanneer kan manuele therapie e.s. helpen?

Manuele therapie e.s. is een totaalbehandeling van het bewegingsapparaat. Hierbij wordt rekening gehouden met asymmetrie in bouw en functie en met individuele verschillen. Ieder mens is herkenbaar aan zijn eigen bouw, houding en manier van bewegen. Een behandeling bij de manueel therapeut is altijd gebaseerd op uw individuele bewegingsvoorkeur. Voor iedereen is het van belang dat het bewegingsapparaat zonder functiestoornissen verloopt waardoor (sport)blessures kunnen worden voorkomen. Voorbeelden van stoornissen in bewegingsfuncties en klachten die daarvan het gevolg kunnen zijn, zijn onder andere: discusproblemen (hernia), schouder- en elleboogklachten, rug- en nekklachten, hoofdpijn, duizeligheid, tinitis en bijvoorbeeld voetklachten.

Bewegingsvoorkeur

Ieder mens is herkenbaar aan zijn eigen bouw, houding en manier van bewegen. Een behandeling bij de manueel therapeut is dus altijd gebaseerd op uw individuele bewegingsvoorkeur. Er wordt een behandeling op maat gemaakt.

Eggshell

De bewegingen die de manueel therapeut uw gewrichten laat maken, zijn zo zacht en subtiel, dat een eierschaal nog niet zou breken. Vandaar de toevoeging e.s., die staat voor eggshellspecialist. De manueel therapeut e.s. ‘kraakt’ dus niet.

Totaal-behandelmethode

Manuele therapie gaat er vanuit dat gewrichtsklachten nooit geïsoleerd voorkomen maar dat altijd het hele bewegingsapparaat erbij betrokken is. Na een screening, waarbij wordt gekeken of manuele therapie geschikt voor u is, wordt er een behandelplan op maat gemaakt. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.